Saturday, April 24, 2010

sIKsa MauT

KITA BOLE BAYANGKAN KESAKITAN MAUT BEGINI…..
KITA TAHU BAHAWA ANGGOTA BADAN KITA YANG TIADA ROH BILA DIPOTONG TIDAK AKAN MERASAI KESAKITAN. CONTOHNYA KUKU, RAMBUT ATAUPUN KULIT YANG TELAH MATI.

TETAPI KAWASAN KULIT ATAU ANGGOTA YANG MASIH HIDUP ADA KAITAN DENGAN ROH.KAWASAN NI KALU KENA CUCUK NGAN JARUM SKIT PUN DAH RASA SAKIT SANGAT SEBAB ADE KAITAN NGAN ROH. ROH NI ADA DALAM BADAN KITA TERSEBAR DARI KEPALA KITA KE HUJUNG KAKI.

FAHAM TAK??? MAKNANYA ROH KAT JARI TAK LA SEBANYAK ROH YANG ADE KAT KEPALA SEBAB JARI KECIK SKIT DARI KEPALA…..
TAPI CUBA BAYANGKAN MACAM MANA KALU KITA NAK PISAHKAN ROH YANG ADE SKIT KAT JARI TU DARI BADAN KITA. AMBIK PISAU LEPAS TU KITA KELAR KELILING JARI KITA SAMPAI PUTUS…..BOLE BAYANG TAK SAKITNYA CAMNO….??? SAKIT TU SEBAB ROH YANG SKIT KAT JARI KITA TU NAK DIPISAHKAN DARI KITA.

HUHUHU……..TU BARU SKIT JER TU. MAUT PULAK ADALAH SATU PROSES SECARA DIRECT MENARIK ROH DARI HUJUNG KAKI KE HUJUNG KEPALA…ADOI SAKITNYA!!!!
MELALUI SETIAP URAT DAN DARAH DAGING KITA.
MASA POTONG JARI TADI KITA MASIH ADE BANYAK ROH LAGI KAT BADAN KITA SEBAB ROH JARI YANG SKIT JER DIPISAHKAN. TU PASAL KITA MASIH BOLE MENJERIT DAN MENGELUPUR DAN MENGERAKKAN KAKI DAN TANGAN.
TAPI BILA MAUT YANG SEBENAR KITA DAH TAKLEH BERGERAK DAN MENJERIT DAH SEBAB TERLAMPAU SAKIT ABIS KUAT PUN KALU ADA BUNYI NAFAS JER DENGAR…….( CITER HINDUSTAN BOLE LA BUAT LAWAK)

BILA ROH KENA HERET KUAR DARI BADAN MULA2 KAKI LA MENJADI SEJUK DULU SEBAB ROH MULA DIHERET KUAR MELALUI KAKI. SELEPAS KAKI BETIS PLAK JADI SEJUK, KEMUDIAN PAHA. BEGITU LA TIAP2 ANGGOTA TUBUH MENJADI SEJUK SATU DEMI SATU TIAP2 ANGGOTA BADAN MERASAI KESAKITAN SEPERTI DIPOTONG. LAST SEKALI BILA SAMPAI KAT KERONGKONG CAHAYA MATA PUN TERHAPUS.

“ YA ALLAH!PERMUDAHKAN BAGIKU AKAN KESAKITAN MATI DAN NAZAK.”

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails